Spansk tortilla

4-6 pers
Tortilla

Dette er ikke bare en omelett med egg, løk og poteter. De beste spanske tortillaene krever at du koker poteter og løk i rikelig med olje. Bruk gjerne en hel flaske med mild olivenolje. Du kan sile den og bruke den til steking etterpå. Poteter og løk skal syde, ikke koke voldsomt i oljen og ikke steke. 

1 kg poteter
4 gule løk
12 egg
5 dl olivenolje
salt og pepper

  • Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, skrell og skjær løk i skiver også.
  • Varm oljen i en gryte og ha i poteter og løk. Ta på et lokk og la det syde til potetene begynner er møre. De skal ikke bli brune!
  • Ha dem over i et dørslag og sil av oljen.
  • Visp sammen eggene i en bolle med salt og pepper. Siden potetene ikke er saltet kan du godt ta i litt.
  • Tilsett poteter og løk og bland forsiktig med en slikkepott slik at alt blir dekket av egg.
  • Ha litt smør eller olje i en stekepanne med høyde kanter og stek på middels varme til du ser den begynner å bli stiv på oversiden. Den skal steke langsomt, det tar ca. 20 min.
  • Legg over en stor tallerken og snu stekepannen så omeletten legger seg på tallerkenen. Ta litt mer olje eller smør i pannen og skli den ustekte siden ned i pannen.
  • Stek ca. 5-10 min. til på svak varme, den skal være nesten helt tørr inni. 
  • Server med en god salat, godt landbrød og smør til.

Flere oppskrifter