Røisiliens honningkake

3 kaker
Honningkake

En deilig, mettende kake med varme krydre og søt honning. Denne oppskriften er fra Røisilien Bigård. Lag noen kaker når du først er i gang! Hyggelig å få, stas å gi bort. 

8 egg
500 g sukker
2 ts hornsalt
500 g lynghonning
500 g hvetemel
100 g potetmel
2 ts nellik
2 ts ingefær
2 ts kanel
1 sitron, saft og skall av 
250 g hakkede mandler eller nøtter
et par never tørket frukt i små biter; aprikos, fiken, dadler og svisker el.l.

  • Smør og strø kakeformene, eller kle dem med bakepapir. 
  • Visp egg og sukker til eggedosis. 
  • Rør ut hornsaltet i litt varmt vann og gjør honningen myk over vannbad. Bland mel og krydder, og rør inn i eggedosisen med sitronsaft og skall, hornsaltvannet og den myke honningen. Vend inn mandler og frukt. Røren skal være jevn og luftig. 
  • Stek kakene ved ca. 130 grader i 50-60 min. 
  • Sjekk om kakene er ferdig med en kakepinne og avkjøles på rist.

Flere oppskrifter