Rødkålsalat

4 - 6 pers
Rødkålsalat

Kål inneholder svært få kalorier, men fyller magen godt på grunn av all fiberen, noe som gjør at du føler deg mett. Kål gjør også kroppen i stand til å skille ut giftstoffer hurtigere. En undersøkelse viser at kvinner som spiser mye rødkål har en 50 prosent lavere risiko for å få brystkreft enn de som ikke spiser kålen. Passer godt til kjøttboller, hamburgere, lam og svinekjøtt.

1 rødkål, liten 
½ potte fersk mynte 
1 rød løk 
1 granateple, steinene  
½ fersk chili  
god olivenolje 
1 ts honning  
1 sitron, saft av
 salt 

  • Rør sammen dressingen; olje, sitronsaft, litt salt og honning i bunn av en salatbolle.
  • Del rødkålen i fire, ta bort den harde stilken, og snitt kålen fint med skarp kniv eller på en mandolin.
  • Skjær løken i supertynne skiver, har den mye hvit/grønn kjerne tar du bort denne.
  • Finhakk halvparten av mynten og chilien og bland med løk og kål. 
  • Del granateplet i to, klem og skrap ut steinene og ha disse i. Riv av resten av myntebladene og bland alt med rene hender.

Flere oppskrifter