Røkt makrell på grønn seng

4 pers
Salat Med Rokt Makrell

De fleste vil ha ett varmt måltid om dagen, men for en gangs skyld serverer vi en kald middag. Faller det i dårlig jord nå, kan du gjemme oppskriften til varme dager. Dette er en herlig sommerrett. Du kan selvfølgelig bruke annen røkt fisk også. Røkt makrell er ganske mektig og smakfullt, så la hovedingrediensene være det grønne.

ca. 250 g hel, røkt makrell
ruccola, urter, vårgrønne vekster
spinat, salat
pistasjnøtter
pepperrot
brokkoli/brokkolini
spirer

PEPPERROTKREM

1 boks Rørosrømme
2 ss revet, fersk pepperrot
1 ts rørsukker 
salt

  • Start med å røre sammen rømme og revet, fersk pepperrot. Smak til, riv i mer om du synes den er for svak og smaksett med en liten klype salt og sukker. 
  • Vask og riv opp det grønne og legg det på et fat. Her kan du blande det du vil, ruccola, urter, salater, grønne skudd fra naturen – bruk det du har og liker.
  • Ha brokkolini i kokende vann og kok i 2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann.
  • Rist pistasjnøttene lysbrune i en panne, avkjøl. 
  • Rens fisken og fordel den over det grønne, del brokkolinien også og fordel utover.
  • Server med litt pepperrotdressing over og sett resten ved siden av så folk kan ta på mer eller dryppe godt brød i. Det er godt med ristet brød så det blir noe sprøtt og hardt til.

Flere oppskrifter