Rabarbrasorbet

6-8 pers
Rabarbrasorbet

8 mellomstore rabarbrastenger
200 g sukker
1 sitron
7 dl vann

  • Del rabarbraen i biter og ha disse, sukker og vann i en kjele. Ha på lokk og la det koke opp. Skru ned varmen, ta av lokket og la det putre i ca. 10-15 min. Avkjøl.
  • Ha alt i en matmikser, sammen med saften av sitronen og kjør til du har en fin pure. Smak til om den er syrlig og søt nok, ha i mer av både sitron og sukker hvis du mener den trenger det. Syreinnholdet i rabarbra varierer, så prøv deg frem. Vil du vil ha en ekstra glatt sorbet kan du ha i 30 g glukose som du blander inn mot slutten.
  • Ha pureen i en ismaskin om du har, og følg med når den er blitt passe stiv til å tas over i en beholder med lokk som du setter i fryseren. Du kan også fryse inn i en bolle som du rører godt i omtrent hver time til du synes den har riktig konsistens av sorbet.
  • Ta ut sorbeten fra fryseren 10 min før den skal serveres.

Oppskrift på eggehvitekaker.


Flere oppskrifter