Potetsalat med karamellisert løk

6-8 pers
Potetsalat Med Karamelisert Løk

Aller best er denne med nye poteter, men smaker godt med fjorårets også. Karamellisert løk setter en utrolig god smak på denne potetsalaten som egner seg til mat fra grillen.

1 kg nypoteter
4 gule eller røde løk
noen klyper råsukker
3 ss balsamico
god olivenolje
vinaigrettedressing
friske urter
salt og pepper

  • Del løken i fine skiver og stek dem gylne i oljen. Tilsett en klype sukker og balsamico og la dem stå på middels varme i minst 30 min. Snu og vend på løken av og til. 
  • Del potetene i to eller fire og kok dem gjennom, men ikke for mye. Nye poteter kan beholde skallet på, men vask dem godt. Avkjøl potetene litt.
  • Bland en vinaigrette; god olivenolje, disjonsennep, 1 hakket hvitløkfedd, eddik, litt honning, salt og pepper i bunn av bollen. Ha i potetene mens de er lunkne, da suger de til seg dressingen lettere.
  • Bland den ferdig stekte og noe avkjølte løken med potetene og tilsett friske urter; dill, persille, eller hva du måtte ha for hånden. Strø over litt fingersalt, noen runder med pepperkvernen og server salaten lunken - eller kald.

Flere oppskrifter