Perlesuppe

4 pers
Perlebyggsuppe

Oppskriften minner om sunn suppe som før i tiden ble servert de som trengte næring i en fart, og som kanskje i tillegg hadde litt dårlig appetitt. Dette kunne de som sørget for pasientene på sykehusene i gamle dager. En avkokt bygg- eller havresuppe, søtet med saft, bær eller tørket frukt er det en kvinne som akkurat har gått igjennom en fødsel trenger. Ta den med på termos når du er på tur, og gi barna et sunt alternativ til søt solbærtoddy som inneholder store mengder raffinert, hvitt sukker.

150 gram perlebygg eller perlespelt
2 l vann
1 sitron, inkl. skall
200 g rosiner og aprikoser
5 dl ren bær- eller eplesaft
liten klype salt
honning

  • Skyll perlespelt i kaldt vann og bløtlegg det i en kjele med 1 liter vann over natten.
  • Hell fra, ha i nytt vann og kok perlespelten ca. 1 time på lav varme i kjele med lokk. Ha i en liten klype salt.
  • Hakk aprikoser og rosiner i biter og kok dette sammen med spelten den siste halve timen.
  • Tilsett bærsaft, sitronsaft og revet sitronskall til slutt og smak til med honning hvis suppen trenger mer søtt. Server varmt eller lunken.

Flere oppskrifter