Makrell med nykål

4 pers
Stekt Fisk Med Nykal

Selvfølgelig kan du bruke all annen fisk også, men denne måten å bruke nykålen på passer godt til fet fisk. Og mens torsk og annen fisk er på retur i fjordene våre, er det makrell i rikt monn – og den kommer vår vei stadig tidligere i sesongen.

4 sider makrell
smør
salvie
salt og pepper

1 nykål
1 ss rød pepper
revet pepperrot
smør

  • Rens og filetér makrellen, ta vekk bein, men behold skinnet på. Skjær noen snitt i skinnet så ikke fisken vrenger seg under steking.
  • Varm opp rikelig med smør i en panne, ha i noen blader finhakket salvie og stek fisken ca. 4 min. med skinnsiden ned. Øs smøret over med en skje av og til.
  • Snu den forsiktig og stek litt kortere på den andre siden mens du stadig øser smøret over. Strø over litt salt og pepper på denne siden.
  • I en annen panne smelter du smør, har i litt vann og smørdamper kålen sammen med litt salt, noen drag på riven med pepperrot og hel rød eller grønn pepper. Legg på et lokk og damp kålen forsiktig i ca. 5 min.
  • Server med nye poteter til.

Flere oppskrifter