Linsepostei

Linsepostei Ren Mat Nr 31 35584 Red

Enkelt å lage og godt på blingser til liten og stor! Posteien holder seg i kjøleskapet i om lag en uke, men kan også fryses. Nytes best på ferskt brød, for eksempel sammen med syltede rødbeter, grønne bønner, eller ganske enkelt agurk.

350 gram kokte linser
1 liten løk, finhakket
2 dl solsikkefrø
1 ts allehånde
1-2 ss soyasaus eller tamari
1 fedd hvitløk
1-2 ss næringgjær (kan sløyfes)
½ ts urtesalt
2 ss olivenolje
½ ts muskat
½ sitron, saften av

  • Sett stekeovnen på 200 grader. Ønsker du en mild postei, brun løken lett i litt olje på forhånd.
  • Kjør solsikkefrø, allehånde, urtesalt, muskat og næringsgjær i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett finhakket løk og hvitløk, linser, soyasaus og olivenolje og kjør til blandingen er passe jevn. Ønsker du en grovere konsistens, pulser du bare lett med maskinen. Smak til med sitron og pepper.
  • Hell over i ildfast form og bak på 200 grader i 20-25 minutter.

Flere oppskrifter