Linsebolognese

4 pors
Ren Mat 32 40835 Barnemat Linsebolognese

Kok gjerne sausen i en jerngryte. Sure retter, for eksempel tomatbaserte gryteretter og supper, kan trekke mye jern ut av en gryte. Du kan også fint bytte ut linsene med kjøttdeig som tilfører mye jern til måltidet.

1 fedd hvitløk
1 stor stilk stangselleri
1 gulrot
1 løk
1 boks hakkede tomater
1 boks røde linser (skylles før bruk)
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
200 g fullkornsspagetti
vann
god olivenolje til steking

  • Finhakk grønnsakene og stek på middels varme i en jerngryte, og tilsett oregano. Når det har fått en gylden farge tilsetter du tomater og rører godt.
  • Ha i vann, og eventuelt litt salt og pepper. La koke ½-times tid, før du tilsetter linsene og koker videre ½ time til.
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  • La renne av, men ta vare på litt av kokevannet.
  • Bland pastaen med sausen, og la kjøle seg litt ned før du enten moser litt med gaffel før servering, eller kjører i stavmikser.
  • Tilsett om nødvendig litt kokevann for en løsere konsistens.

NB Porsjonene er tilpasset små barn. For å beregne porsjonsstørrelsen til barnet ditt kan du ta utgangspunkt i barnets håndfull.


Flere oppskrifter