Lam og poteter i form

4 pers
Lammekoteletter

En skikkelig god høstmiddag! Få slakteren til å skjære tynne, tynne lammekoteletter, beregn minst 2 på hver. 

Lammekoteletter

  • De trenger kun et minutts steking på hver side i brennhet grillpanne eller på grill. 
  • Gni dem inn med olivenolje, salt og pepper og la dem hvile en liten stund etter steking.

Poteter i form

  • Vask og skrell poteter og søtpoteter, del dem i passe biter og ha dem i en ildfast form sammen med hakket sjalottløk, hele hvitløkfedd med skall på, salt, pepper, krydderurter, gjerne timian eller rosmarin, og rikelig med olivenolje. 
  • Bland så alt får et lag med olje rundt seg og stek på 180 grader til potetene er gylne og ferdige, regn ca. 30–45 min. Søtpoteter trenger mindre tid, så skjær disse i større biter enn potetene. 
  • Ta dem ut, knus dem lett med en gaffel og sett dem inn igjen under grillen med litt smør på toppen. 
  • Når de har fått litt farge er de ferdige. Server med en god grønn salat med lettkokte bønner eller sukkererter og masse urter i.

Flere oppskrifter