Lakrisfudge

25 - 35 stk
Lakrisfudge

Å lage fudge som ikke krystalliserer seg og har den helt rette konsistensen er en utfordring. Datteren til fotografen fikset både fudge og karameller perfekt, redaktørens prestasjoner var en annen sak. Uansett, dette er deilig hjemmelaget goodies og fine små presanger for den som får det til!

500 g rørsukker
5 dl fløte
50 g smør
3 ss lakrispulver
(100 g mørk sjokolade)
(3 ss salt lakrissirup)

  • Kle en firkantet form på ca. 20 x 20 cm. med bakepapir.
  • Ha sukker og fløte i en tykkbunnet kjele. Karamellmassen øker ganske mye når den koker opp, så bruk en stor kjele og kok opp under omrøring med en visp. Rør hele tiden og pass på varmen så det ikke svir seg i bunn. Når det har kokt litt har du i lakrispulver og smør, eventuelt sjokolade eller lakrissirup.
  • Når temperaturen er 115 grader, bruk et steketermometer, er den ferdig.
  • Avkjøl litt før du heller over i formen der blandingen skal avkjøles helt, gjerne under forsiktig omrøring, dra en ren stekespade eller lignende frem og tilbake, før du setter den kaldt over natten.

Flere oppskrifter