Kylling- og maiskaker

4 pers
Kyllingboller H 25

Disse kyllingkakene er en liten fest! Ta deg bryet med å finhakke kyllingbryst selv i stedet for å kjøpe kyllingkjøttdeig. Da kan du bruke økologisk kylling, og kakene blir litt grovere og mye bedre. Lag dette som middagsmat, eller stek dem små og bruk dem som tapas. 

100 g maiskorn, ferske
3 skiver brød uten skorpe
2 kyllingbryst
1 egg
2 vårløk, finhakket 
(eller tilsvarende mengde gressløk)
1 neve persille, finhakket
1 ts flaksalt
klype pepper
1 hvitløkfedd, finhakket
olivenolje til steking

  • Bruk store bryst fra en økologisk kylling og finhakk disse med en skarp kniv. 
  • Skjær kornene av maiskolben, (du kan også bruke mais fra beger) sett stekepannen på høy varme og rist kornene til de har fått litt farge. Hell dem over på en tallerken og avkjøl.
  • Bløtlegg brødet i kaldt vann et par minutter, klem ut vannet og smuldre det i en bolle. Finhakk chili, hvitløk, vårløk og persille og ha dette i bollen også.
  • Tilsett maisen som må være kald, kyllingkjøttet, egget og bland godt.
  • Hell rikelig med olje i pannen og skru på høy varme. Stek en liten test av deigen, smak, og juster eventuelt med mer salt og pepper om det trengs.
  • Bruk to skjeer til å forme boller og stek til de får en gyllen skorpe på begge sider. 
  • Legg dem over i en ildfast form og sett dem i ovnen på 200 grader i ca. fem minutter. Del en bolle i to for å sjekke at de er helt gjennomstekt. Det må de være.
  • Serveres varme med paprikasaus og en god grønn salat.

Saus av grillet paprika
4 røde, store, lange paprika
1 dl olivenolje
1 ss søt soya
salt

  • Forvarm ovnen til 200 grader, del paprikaene, fjern stilk og frø.
  • Legg paprikaen i en ildfast form, hell over olivenolje og strø over litt salt. La stå i ovnen i ca. 35 minutter eller til de er myke og litt svidd på toppen.
  • Ha paprikaen i kjøkkenmaskinen sammen med stekeoljen fra paprikaen og soya og kjør til sausen er jevn. Du kan også bruke stavmikser. Smak til med salt om nødvendig og ha i mer olivenolje om den blir "tørr". 

Flere oppskrifter