Honningkake

4 brødformer
Honningkake Ren Mat Nadinmartinuzzi

Denne saftige honningkaken kan lagres over tid og blir bare bedre og bedre. Honningen gjør at kaken trekker til seg fuktighet, så det er viktig å lagre den riktig. Pakket inn i pergamentpapir eller bakepapir og lagret i kakeboks vil den kunne holde seg i flere måneder.

8 egg
500 g sukker
500 g honning
0,5 ts pepper
1 ss appelsinmarmelade
500 g hvetemel

  • Sett ovnen på 165 grader.
  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Varm opp honningen på svak varme til den er lett flytende, men ikke koker.
  • Tilsett appelsinmarmelade og pepper, og vend inn eggedosis. Sikt inn mel og rør til det er blandet.
  • Fordel røren i godt smurte former.
  • Stek nederst i ovnen i 45-60 minutter eller sjekk med en stekepinne at de er ferdigstekte.
  • Avkjøl på rist.

Flere oppskrifter