Hjemmelagde fiskekaker

4 pers
Fiskekaker

Fiskekaker er veldig lett å lage selv. Prøv! Det tar fem minutter + steking. Du kan bruke all slags fersk fisk; kolje, sei, torsk, steinbit, makrell. Kjøp gjerne sei- eller torskefilet som du finner i alle frysedisker. 

500 g fiskefilet
1 ss potetmel
1 dl melk
1 dl fløte
havsalt, pepper, krydder du vil ha i
smør/olje til steking

  • Kjør biter av fisken i blenderen med et par klyper salt til du har en masse. Tilsett mel og kald melk/fløte, eventuelt egg. Kjør noen runder til det er jevnt. 
  • Lag kaker med rene, våte, kalde hender og stek dem i godt smør i ca. 3 minutter. La dem steke i fred, så danner det seg en deilig skorpe. Snu dem og stek et par minutter til. Kakene kan godt fryses.

Pass på at fisken er beinfrie. Putt fileten i fryseren noen minutter, fiskekaker skal lages med iskald fisk. Har fisken vært helt frosset, bør du ha i et egg for å binde farsen. Revne gulrøtter og poteter er godt tilbehør eller en frisk, grønn salat. Lager du fiskekaker selv, får du som regel høyere innhold av fisk enn i ferdigkjøpte, og du har kontroll på resten av ingrediensene. Ferdigkjøpte fiskekaker inneholder rundt 50 % ren fisk, i beste fall opp til 80. Fiskepudding kun 30 %. Hjemmelagde fiskekaker får ofte barn til å spise mer fisk. isk er også en god kilde til proteiner, vitamin D, flerumettede marine fettsyrer og vitamin B12. Det er omtrent dobbelt så mye jod i mager fisk som i fet fisk. Jod er bl.a. viktig for kroppens stoffskifte.


Flere oppskrifter