Fritert brisling

4 pers
fritert brisling

Spør etter agnsild eller brisling i fiskebutikken. Sesongen er i januar og fra juni til desember. Fisket etter fjordbrisling foregår i hovedsak i fjordene i Sør-Norge. Til tider er kysten full, vi bor midt i det store matfatet! Slik de serverer småsild sørover på kontinentet. Herlig fingermat! 

Tempurarøre 
5 ss maizena 
3 ss siktet spelt eller hvetemel 
1 ts bakepulver 
1 dl øl (eller farris) 
cayennepepper 
salt

  • Rør sammen ingrediensene, tempurarøre skal være omtrent som en vaffelrøre i konsistens.
  • Dypp silden i røren og friter dem i glohet solsikkeolje. De er gjennomstekte når de er gylne og sprø utenpå, ca. 2-3 min. 
  • Legg dem over på kjøkkenpapir så litt av oljen blir absorbert, dryss med Maldonsalt og server med sitron til.

Fersk brisling selges gjerne som agnsild. Fiskehandlere bør ha disse ferske når det er sesong, ellers får du dem ofte frosne. Tin dem i så fall helt, de behøver ikke renses. 


Flere oppskrifter