Ertepålegg med feta og urter

4 porsjoner
Ertepalegg Med Feta

Erteplanten er vakker og se på, og de søte grønne ertene har uendelige muligheter når det kommer til tilberedning. Her har vi utvidet ingrediensene til den klassiske ertepuréen, og forvandlet den til et friskt og ganske sunt pålegg.

Lag gjerne en stor porsjon og ha i kjøleskapet, den holder i 3-4 dager i lufttett beholder.

Vi har brukt persille, mynte og kjørvel, mynte holder vi en knapp på, ellers kan du selvsagt bytte ut med friske urter du har for hånden. Har du nøtteallergi kan du bytte ut med frø som solsikke, gresskarkjerner eller hampfrø. Server med ferskt brød som en sandwich, eller bruk som tilbehør til salat og andre middagsretter.

1 1/2 dl valnøtter
200 g fetaost
200 g erter
1 squash
1/2 dl mynte
1/2 dl kjørvel
1 dl persille
1 hvitløksbåt
1 sitron, saften
en klype salt

  • Rist valnøttene forsiktig i pannen.
  • Ha alt unntatt squash i en kjøkkenmaskin og bland til grov konsistens.
  • Riv squash og bland den med resten av ingrediensene. Ta en smakstest og juster med salt og sitronsaft.
  • Lag doble sandwicher med en raus porsjon av pålegget i.
  • Pakk i matpapir og nyt på tur!
  • Flere oppskrifter