Enkel og saftig nøttekake

8-10 pers
Noettekake

Denne nøttekaken har mormor Åse laget i over 50 år, og den blir verken hun eller oss barn og barnebarn lei av. Den er saftig og god, og restene fra festkvelden kan gjerne tas frem til søndagskaffen dagen etter, og smaker minst like godt. Det er så mange kakeoppskrifter i dag som er for kompliserte til at man orker å ta fatt på dem; denne er helt enkel, er superlett å lage (det eneste man må passe på å ha er nøttekvern) og så går resten som en lek. Det er moro for barna å få være med å male nøtter. Da jeg var liten hadde vi alltid nøttekvernen skrudd fast i en krakk, og det var ungenes jobb å male nøttene!

Oppskrift: Anna Matthews

100 g smør
1 ½ dl melk
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
125 g malte hasselnøtter
2 ts bakepulver

SJOKOLADETREKK
1 plate 70 % sjokolade
½ dl kaffe

PYNT (valgfritt)
sukker
kremfløte
en skvett sterk kaffe
diverse nøtter

  • Sett stekeovnen på 175 grader.
  • Smelt smøret. Varm melken og bland sammen med smøret.
  • Pisk inn egg, sukker, hvetemel og bakepulver.
  • Mal nøttene i en nøttekvern eller kjøkkenmaskin med knivblad og bland inn.
  • Hell over i en rund kakeform (24 cm), og stek i ca. 35 min.
  • I mens kaken avkjøles på rist, smelter du sjokoladen i vannbad. Bland inn kaffen.
  • Dekk kaken med smeltet sjokolade, også langs sidene. La sjokoladen stivne.
  • Som ekstra festpynt pyntet vi kaken med pisket krem og forskjellige nøtter vendt i pannen med smeltet sukker.


Flere oppskrifter