Ceviche av skrei

4 pers
Ceviche Av Skrei

Med ferskt landbrød med sprø skorpe som du kan dyppe og dytte med er dette en lett, næringsrik og god middag som sikkert faller i smak hos små som store. Syren fra limen bryter ned proteinene i fisken så den får en fin konsistens og blir som ”kokt”. Dette er også en lekker forrett eller en lunsjrett.

500 g skrei- eller torskefilet
3 sjalottløk
4 avokado
3 vårløk
1 chili
2 lime
½ sitron
frisk koriander
reddikspirer

  • Snitt sjalottløken i syltynne skiver, skjær fisken, skinn og benfri, med skarp kniv i tynne skiver og legg alt på et fat. 
  • Vask limen, bruk øko, press saften over fisken og løken og riv skallet over. Strø på noen klyper med fingersalt og sett fisken kaldt.
  • Rens og skjær opp resten av grønnsakene, bortsett fra reddikspirene. Hell over noen skvetter med olivenolje, en skvis av sitron, litt pepper og salt og bland alt forsiktig sammen med rene fingre. 
  • Ta ut fisken fra kjøleskapet og bland den forsiktig sammen med det andre. Pynt med frisk koriander og reddikspirer.

Flere oppskrifter