Blåskjellgryte med eplesider

4 pers
Blaskjellgryte Eplesider Ren Mat Nadin Martinuzzi

Det er om høsten blåskjellene er på sitt beste. Her har vi gjort en vri på den tradisjonelle blåskjellgryten med hvitvin, og brukt eplesider isteden. Det tilfører både syre og sødme. Men selvsagt nytes den gjerne med en god hvitvin ved siden av.

2 kg blåskjell
3 fedd hvitløk
1-2 rød chili
2 ts sitrongress
2 gulrøtter
2 sjalottløk
3 ss smør
2 dl eplesider eller eplemost
friske urter, for eksempel dill eller estragon

  • Skyll blåskjellene godt og kast de som ikke lukker seg.
  • Finhakk hvitløk, gulrot, chili og sjalottløk. Fres dem kjapt i smør i bunnen av en stor kjele.
  • Hell på eplesider, kok opp og tilsett blåskjellene. Damp under lokk til skjellene har åpnet seg.
  • Dryss over dill, og server med godt drikke og loff.

Flere oppskrifter