BBQ makrell i avispapir

4 porsjoner
Bbq Makrell I Avispapir

Denne grillideen må vi gi en applaus til opphavsmann Jamie Oliver for. Hel fisk, i dette tilfellet makrell, pakkes inn i vått avispapir og bakepapir, som gjør at fisken blir saftig og får en nydelig røkt smak. Den krever en grill – stor eller liten, kanskje du har en liten du kan ta med på stranda? Når det ikke er bålforbud kan du også grille denne rett på varmt kull fra bål. Server gjerne også med ugresspesto.


4 hele makrell

8 kvaster fersk dill

1 håndfull fersk gressløk

1 hvitløk

2 sitroner

1 beger rømme

grønne salatblader og/eller ville vekster

avispapir

bakepapir

hyssing


  • Skyll og rens makrellene. I snittet på fisken legger du inn to knuste hvitløksfedd, et par sitronskiver og et par dillkvaster.
  • Gjør avispapiret klart; to lag avispapir dekkes med et lag bakepapir til hver fisk. Legg sitronskiver på bakepapiret, slik at det ligger under fisken. Ha på makrellene, og legg på et lag til med sitronskiver.
  • Pakk bakepapiret rundt, så avispapiret, knyt med hyssing og legg i vann i ca. 5 min.
  • Ha på grillen og la ligge i 20-30 min, større fisk krever litt lenger tid. Snu pakkene halvveis ut i grilletiden.
  • Skyll de grønne bladene og lag rømmedressing ved å blande et beger rømme med 1-2 knuste hvitløksfedd, en god håndfull oppkuttet gressløk og en stor skvis fra en halv sitron.
  • Ta fisken av grillen og la pakken avkjøle i noen minutter, før du pakker den opp.
  • Server med grønt, rømmedressing og ugresspesto.

Flere oppskrifter