I dette nummeret

Hyllest til kålen

Fargerik og supersunn: Den anvendelige kålen er både sikringskost og festmat. Hva er historien og fremtiden til de norske sortene, og hvordan kan vi dyrke dem? Denne høstutgaven utforsker også tema kvinners rolle i seterlandbruket, tøffe budeier og håndbåren kunnskap. Norges Bygdekvinnelag har laget ukemenyen med tradisjonsrike oppskrifter; grøt, gryn, salting, sylting og ysting – alt er med! Dessuten, lær deg å plukke sopp og les om dem som dyrker sopp.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat 37 Forside

REN MAT ER Norges eneste inspirasjonsmagasin om økologisk mat og grønn livsstil. Vi har trua på at kunnskap og inspirasjon om hvordan maten produseres kan bidra til fornuftige og velsmakende matvalg. Ikke minst det å bli kjent med folka bak maten, som produserer ærlig mat dyrket på naturens premisser. Gjennom å formidle nyheter, oppskrifter, forskning og reportasjer på en grundig og inspirerende måte, håper vi at produsenter motiveres til å dyrke og forbrukere blir inspirert til å etterspørre sunne og bærekraftige alternativer.

Det er ikke lett å være forbruker i dag, og Ren Mat håper å bane litt mer vei i vellinga til dere som ønsker å gjøre en forskjell med det dere legger på tallerkenen.

REN MAT VERDSETTER god meningsbrytning. Innsendte artikler, kronikker og innlegg reflekterer forfatterens meninger, og vil kunne avvike fra Økologisk Norges ståsted.

Ren Mat har et opplag på 15 000 og kommer ut på papir hvert kvartal. Magasinet er Økologisk Norge sitt medlemsmagasin, i tillegg distribueres det i uavhengige utsalgssteder og i utvalgte Narvesenkiosker. Magasinet finnes også digitalt, her på renmat.no, samt er magasinet tilstede på Facebook og Instagram.

Vi har også en podkast, Ren Mat, som du finner på iTunes/Apple Podkaster, Spotify og andre plattformer hvor du lytter til podder. Her finner du podkasten på Spotify.

Ansatte

Kjersti Skar Staarvik Sv
Kjersti P. Skar Staarvik
Redaktør
(+47) 24 12 41 06
kjersti@renmat.no
Lotte Shephard
Lotte Shephard
Redaksjonsmedarbeider
(+47) 934 319 08
lotte@renmat.no
Anna
Anna Matthews
Abonnement
(+47) 24 12 41 02
anna@okologisknorge.no

Vil du bidra?

Vi setter stor pris på alle tips, bidrag og innspill, ikke minst fra dere som vil bidra på et idealistisk grunnlag. Send oss gjerne en epost på info (at) renmat.no om du har lyst til å bidra, enten det er med reportasjer, kronikker og dyrke- og oppskriftstips. Les gjerne gjennom punktene under før du tar kontakt:

  • Vi er et økologisk magasin, noe som betyr at maten vi skriver om må være fremskaffet på naturens premisser, dyrket uten kjemisk-syntetiske sprøytemidler og generelt lite prosessert og fri for kunstige tilsetningsstoffer. Dyrene vi forteller om må ha hatt et godt liv, så lenge det varte, og bøndene må ha en sunn og bærekraftig tilnærming til jobben sin.
  • Dere bør ha et ønske og en visjon om å gjøre verden sunnere og bedre – for oss alle, både planter og trær, dyr og mennesker. Det sies at journalistikk er objektiv, det kan diskuteres. I et blad som vårt gjør det en forskjell når saker og emner kommer fra både hjertet – og hjernen.
  • Ha også i bakhodet at vi skriver for de mange, og ikke for de få. Hovedmålgruppen er barnefamilier 30 +, men vi har lesere i de fleste segmenter.